Trăiesc în București, România

  • 0

Trăiesc în București, România

Category : Uncategorised

2016-01-17_02

M-am gândit mult ce titlu să dau la ceea ce urmează să scriu. Până la urma mi-am zis că trebuie un titlu care se reflecte realitatea. Și asta este realitatea, trăiesc în București, România.

Cei de la meteo încep să nimerească prognoza la marele fix. Au spus cod portocaliu de ninsoare, asta am „primit”.

Cum am o poftă nebună să ies afară la pozat pe vreme „imposibilă”, nu puteam rata. Norocul meu că vorbim de duminică. În cursul săptămânii mai greu, cu jobul meu.

Ies afară în jur de ora 9. Vântul bate cu putere, zăpadă viscolită, dar cel puțin nu este prea frig.

Iau câteva cadre direct din ușa blocului, apoi din curtea interioară. Zăpada asta ar fi trebuit să o avem în decembrie, de sărbători. Părerea mea.

2016-01-17_01

O iau pe jos spre Foișor. Îmi este bine, dat fiind faptul că abia am ieșit de la căldurica din casă. La Foișor, trec utilaje de deszăpezire. Subliniez: utilajele există. De ce spun asta? Pentru că există unii cu mintea dusă care se „isterizează” pe sticlă cum că vai doamne, autoritățile nu fac nimic, unul chiar susține că el a văzut un singur utilaj în tot Bucureștiul! Bei, alo, să mori tu (asta așa, ca stil de exprimare etern modern), ai mers cu mașina prin tot Bucureștiul și ai numărat? Moamă, se pare că ai snowmobile cu motor de MIG, de ai putut tu acoperi tot Bucureștiul așa de repede (individul spunea chestia asta undeva pe la ora 11). Altul se lamenta că nu a găsit loc de parcare. Pffff, pe bune? Alo, nenea, pe ce planetă trăiești? În București găsești cu greu un loc de parcare pe timp de vară, când șoferii lui pește parchează până și pe spațiile verzi (apropo, abia aștept să văd și mașina parcate pe creanga unui copac!), iar acum vorbim de o vreme de excepție. Nu cumva ar fi trebuit să stai mătăluță acasă că doar nu este viața ta în joc să apari pe sticlă, tembelule! De taxiuri ai auzit? Și apropo, am văzut o grămadă circulând bine mersi. Oare nu s-a săturat nimeni de cetățenii care apar pe sticlă toată ziua și nu știu decât să arunce cu noroi cât este ziua de lungă? Știți ce fac asemenea specimene, de fapt? Taie frunză la câini! Și se dau formatori de opinie! Problema este că se găsesc unii care îi și plătesc pentru circ, deh, audiența să fie mare, sa intre banul de reclamă!

Mă rog, treaba este a lor. Dar na, acum nu m-am putut abține când am văzut câtă „răutate” (aici puteți să înlocuiți cuvântul cu ce vreți voi) există la unii. Apropo, nu i-am pus la socoteală pe formatorii de prostie de la antene… Acum nu care cumva să creadă cineva că „țin” cu autoritățile. Vai de mine! Dar omule, lasă-le spațiu. Plus că vorbim de duminică, omul se mai relaxează și el, nu? În altă ordine de idei, mai are cineva spirit civic? Să dea o mână de ajutor? Nu să stea pe margine să arate cu degetul. Aaa, există străduțe în care nu poți ieși din casă? Atunci poate ești îndreptățit să „strigi”. Dar dacă nu ești beteag, zăpada din fața casei o poți da și tu la o parte. Și atenție la următoarele alegeri, da? Nu mai bune botul la gogoșile electorale! Dacă nu te poți abține, atunci măcar ai decența și nu te mai văita că ai fost păcălit. Tu ai dat girul, nu marțienii!

Când eram în mijlocul viscolului din oraș numai la așa ceva nu mă gândeam. Pur și simplu mă bucuram de vremea „rea”. Poate se întreabă unii ce căutam eu afară în loc să stau acasă, la căldurică, în fața unei cești de cafea. Ei bine, eu încă mă țin de pasiunea mea, fotografia. Iar fotograful iese la pozat pe orice vreme. În altă ordine de idei, orice poate face poze pe soare, nu?

Cum am mai spus, m-am bucurat de vremea autentică de iarnă.

2016-01-17_21

După o scurtă plimbare pe străzi, am trecut și prin Cișmigiu, aproape pustiu. Am văzut copaci doborâți la pământ, o creangă măricică a căzut trosnind undeva în fața mea. Am înțeles că au căzut mulți copaci în București, cedând sub greutatea zăpezii.

În drum spre casă, ultimele serii de fotografii. Partea bună este că nu a trebuit să stau prea mult timp în stația RATB.

🙂

2016-01-17_44


Leave a Reply